Μυζήθρα
Η μυζήθρα είναι ένα παραδοσιακό είδος τυριού που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Τη συναντούμε με διάφορες παραλλαγές, όπως «ξινομυζήθρα» στην Κρήτη και «αναρή» στην Κύπρο.
Η μυζήθρα έχει χαμηλά λιπαρά, κάτι που την καθιστά ιδανικό τυρί για όσους προσέχουν τη διατροφή τους – αλλά όχι μόνο! Την ξεχωριστή γεύση της μπορούν να εκτιμήσουν άπαντες και ιδίως όσοι αγαπούν τα ζυμαρικά, με τα οποία δένει θαυμάσια, προσφέροντας έτσι μια μοναδική απολαυστική εμπειρία.
Η ξερή Μυζήθρα Μονεμβασιάς μας διατίθεται σε συσκευασία vacuum του ενός κιλού, αλλά και τριμμένη σε συσκευασία των 400 γραμμαρίων. Αν είστε κι εσείς λάτρεις των ζυμαρικών, δοκιμάστε τα με τριμμένη μυζήθρα για μια πιο ιδιαίτερη και ελαφριά γεύση!