Κατσικίσιο Τυρί Βαρέλι
Το κατσικίσιο τυρί ή γιδοτύρι είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που παράγεται από 100% φρέσκο γίδινο γάλα. Χαρακτηρίζεται από το λευκό χρώμα και την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση του. Το κατσικίσιο τυρί καταναλώνεται σκέτο ή σε σαλάτες, χρησιμοποιείται σε πίτες, ενώ αποτελεί και ιδανικό συνοδευτικό για κρασί ή ούζο!
Η θρεπτική του αξία είναι υψηλή, καθώς περιέχει συστατικά όπως βιταμίνες B2, A και B1, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, καθώς και πρωτεΐνη. Είναι επίσης αρκετά εύπεπτο και αποτελεί την ιδανική λύση για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στο γάλα αγελάδας ή σόγιας.
Η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει τεράστιο βάρος στην αξιοποίηση της διατροφικής αξίας του κατσικίσιου γάλακτος και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η κατανάλωσή του στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη γάλακτος.
Το Κατσικίσιο Τυρί Μονεμβασιάς μας είναι ένα παραδοσιακό λευκό τυρί με ιδιαίτερη πιπεράτη και πικάντικη γεύση. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από αίγες που διαβιώνουν με φυσικό και υγιεινό τρόπο στη Λακωνία. Η ωρίμανση γίνεται σε ξύλινα βαρέλια και σε μεταλλικά δοχεία, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής, για να διατηρείται η πλούσια και ιδιαίτερη γεύση του που το κάνει να ξεχωρίζει.
Για όσους επιζητούν την πλούσια γεύση του κατσικίσιου τυριού χωρίς όμως τα λιπαρά, υπάρχει το Κατσικίσιο Ελαφρύ σε συσκευασία δοχείου 16 κιλών.