Η εταιρεία

Όλα ξεκίνησαν στη Λακωνία το 1955.

Ήταν η χρονιά που ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος δημιούργησε μια μικρή τυροκομική μονάδα στην ευλογημένη περιοχή της Λακωνίας, με σκοπό να παράγει αγνά, παραδοσιακά προϊόντα. Ακολουθώντας τα βήματά του, ο Γεώργιος Κ. Κυριαζάκος συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση με πολλή δουλειά και αφοσίωση, καταφέρνοντας να την επεκτείνει και να την εκσυγχρονίσει.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας και εξειδίκευσης, η Λαβιογάλ Κυριαζάκος είναι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές τυροκομικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Παραμένοντας πιστοί στην τοπική παράδοση της Λακωνίας και στις αυθεντικές της αξίες, συνεχίζουμε να παράγουμε με υπευθυνότητα νόστιμα προϊόντα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας. Το καταναλωτικό κοινό έχει αγκαλιάσει τα προϊόντα μας, αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση τους – και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας.

Αυτή ακριβώς η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι χρόνο με το χρόνο.

Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στην ελληνική αγορά, ωστόσο από το 2007 έχει ξεκινήσει εξαγωγές στον Καναδά, στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία και σε επιλεγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα προϊόντα μας ευρέως γνωστά και παράλληλα να πλουτίσουμε την γκάμα μας με νέες προσθήκες, πάντοτε με γνώμονα την ποιότητα και την πλούσια γεύση και έχοντας ως βασικό κριτήριο τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

 

Υποδομή

Το εργοστάσιό μας βρίσκεται στη Συκέα του δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε μια έκταση 15.000 τ.μ. Λειτουργούμε σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. και διαθέτουμε το δικό μας στόλο αυτοκινήτων, για την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων μας στην εγχώρια αγορά.

Η περισυλλογή του γάλακτος γίνεται καθημερινά από τους σταθμούς πρόψυξης (παγολεκάνες), που η εταιρεία έχει παραχωρήσει στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους. Έπειτα μεταφέρεται με ειδικά γαλακτοσυλλεκτικά οχήματα στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας και τυροκόμησης.

Διαδικασίες

Χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για να διασφαλίσουμε την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας. Η συλλογή του γάλακτος γίνεται με ανοξείδωτα βυτία, ενώ όλοι οι προμηθευτές μας είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς ψύκτες (παγολεκάνες) που παρέχονται από την εταιρεία μας. Αμέσως μετά την παραλαβή του φρέσκου γάλακτος στις εγκαταστάσεις μας, γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και ξεκινάει η διαδικασία της τυροκόμησης.

Μετά την παστερίωση και την πήξη, τοποθετούμε το τυρόπηγμα σε ειδικά καλούπια, ώστε να πάρει το σχήμα που θέλουμε. Τρεις μέρες αργότερα, το τοποθετούμε στη συσκευασία του και το σφραγίζουμε αεροστεγώς. Έπειτα το μεταφέρουμε στο θάλαμο ωρίμανσης, στους 18-20°C, όπου παραμένει για 10 ημέρες. Στη συνέχεια παραμένει σε ψυγείο, στους 2-4°C, για τουλάχιστον δύο μήνες. Το προϊόν ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια και μεταλλικά δοχεία.

Αυτές οι διαδικασίες εξασφαλίζουν ότι το τελικό προϊόν διατηρεί την πλούσια και χαρακτηριστική του γεύση.