
Γραβιέρα

Η γραβιέρα στην Ελλάδα μετράει κάτι περισσότερο από έναν αιώνα ζωής. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σκληρό κίτρινο τυρί εξαιρετικά δημοφιλές, με το δικό του ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.
Η γραβιέρα είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, κυρίως λόγω της πολύ μεγάλης περιεκτικότητας σε ασβέστιο. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου. Στο τραπέζι, η γραβιέρα τρώγεται σκέτη ως ορεκτικό, σε σάντουιτς και σαλάτες, ως συνοδευτικό για κρασί, τριμμένη σε ζυμαρικά ή ακόμη και με μέλι.
Η Γραβιέρα Μονεμβασιάς μας είναι ένα επιτραπέζιο σκληρό τυρί που παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο γίδινο γάλα. Η πλούσια γεύση της θα κερδίσει επάξια μια θέση καθημερινά στο τραπέζι σας! Σερβίρετέ την ως συνοδευτικό ή τρίψτε τη για τη μακαρονάδα σας.