Φέτα Δοχείο (Π.Ο.Π)
Η Φέτα είναι το πιο αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο, ένα τυρί ξεχωριστό και μοναδικό! Παρασκευάζεται από μίγμα κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος και χαρακτηρίζεται από το καθαρό λευκό της χρώμα. Οι ρίζες της παραγωγής Φέτας βρίσκονται χιλιάδες χρόνια πριν, στην αρχαία Ελλάδα. Ο μύθος λέει ότι ο κύκλωπας Πολύφημος ήταν ο πρώτος παρασκευαστής Φέτας και τυριών γενικότερα.
Στο τραπέζι, η νόστιμη Φέτα συνοδεύει υπέροχα τη χωριάτικη σαλάτα, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και σκέτη ή με ψωμί, λάδι και ρίγανη. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής, αλλά και σύγχρονης κουζίνας. Από θρεπτικής άποψης, είναι μια εξαιρετική τροφή που προσφέρει πολύτιμα συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνες Α, B12 και B6, φώσφορο, μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Η Φέτα Μονεμβασιάς μας είναι ένα παραδοσιακό, αυθεντικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με διακριτικό του γνώρισμα την ξεχωριστή γεύση που χαρίζει στο γάλα ο πλούτος της χλωρίδας της περιοχής. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από πρόβατα και αίγες που διαβιώνουν με φυσικό και υγιεινό τρόπο στη Λακωνία.
Το μεταλλικό δοχείο εξασφαλίζει ότι η Φέτα διατηρεί ατόφια την ιδιαίτερη γεύση της και όλα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.
Η Φέτα μας βραβεύτηκε το 2009 στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού με το χάλκινο βραβείο γεύσης.